Следобедните показания ще са от 13 до 18 градуса, в южните райони и Тракийската низина - до 19 - 20

В момента над страната е предимно облачно и на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина  видимостта е намалена, а в Западна България превалява слаб дъжд.


През деня над източните райони облаците ще се разкъсат, а над западните ще останат по-плътни и на места там слабо ще превалява, главно преди и около обяд. Ще духа слаб до умерен източен вятър.


Облачността не позволи през нощта температурите да се понижат чувствително и сега те са сравнително високи – между 10 и 15 градуса, в София - 11. Следобедните показания ще са от 13 до 18 градуса, в южните райони и Тракийската низина до 19 - 20.


В планините ще бъде ветровито, облачно и мъгливо с превалявания от дъжд, над 2500 м от сняг. Следобед преваляванията ще спират, а облаците над Родопите временно ще се разкъсват.

 

Вятърът ще започне да отслабва. Максималните температури по върховете ще са от 1 градус на Мусала до 9 на Рожен.


В сряда и четвъртък у нас ще остане предимно облачно и хладно. Слаби превалявания ще има през втория ден, когато от северозапад ще проникне по-студен въздух.


В петък съществена промяна няма да настъпи, освен временните разкъсвания на югозапад.


През почивните дни максималните температури вече ще са близки до нормата за месеца – от 9 до 14 градуса. Сутрин ще е мъгливо, а повече слънце ще има в часовете около обяд.


Още актуална информация за времето може да намерите на Sinoptik.bg