Причината за масовото недоволство е лошият път, който свързва град Сеново и Кривня

Екип на Нова телевизия провери сигнал, изпратен в "Моята новина" и тръгна по следите на парите, отпуснати за изграждането на път. Докато парите стигнат до тях, хората са готови да блокират ж.п. линията Русе – Варна в отчаянието и протеста си.

 

За хората в село Кривня единственото спасение са медиите. Днес църковната камбана бие силно по две причини – в Кривня идва Нова телевизия, за да им помогне и за да покаже, че хората се вдигат на бунт. Причината за масовото недоволство е лошият път, който свързва град Сеново и Кривня. Заради неудобството и обидата, хората в селото са готови на крайни действия.

 

За да избегне лошия участък, ученическият автобус минава по заобиколен. През зимата обаче тук има сериозни снегонавявания, никой не почиства и отсечката е неизползваема. Служителите от социалния патронаж са в ужас при мисълта, че пак идва зима.

 

Досега за ремонт са преведени половината от отпуснатите 5 милиона и 400 хиляди лева.

 

Зам.-кметът на общинат Ветово Исмаил Селим обясни, че ремонтът на пътя ще започне най-рано напролет и то ако няма обжалване на процедурата. 

 

Забавянето идвало и от това, че придвижването на документите зависи от секретарката на община Ветово, която била твърде ангажирана.

 

Остава хората от Кривня да се молят за по-мека зима и здрави нерви, защото още дълго време ще пътуват по път като лунен пейзаж.  

 

Репортер: Олга Василева