Една от най-популярните изпълнителки на Острова пристига за своя първи концерт у нас

Тя има уникален глас и ще се разгърне в цялата си прелест за първи път пред българската публика. Работила е с артисти като Chase and Status, Wretch 32 и Scream, което някакси обяснява защо дебютният й самостоятелен сингъл  „Go” веднага попадна в топ 10 на Острова. По-запознатите вероятно се досещат за кого става въпрос...

 

Delilah, позната още като Палома Стокър!

 

Концертът на една от най-популярните млади изпълнителки от Великобритания ще се състои на 10-и декември, вторник. Delilah ще гостува в Sofia Live Club, а началото на концерта е в 20.30 часа.

 

В нейните изпълнения могат да се открият елементи от най-разнообразни стилове, поднесени по уникален начин - истинско олицетворение на мултикултурната среда, в която е израснала.

 

„Стилът ми е повлиян от множество изпълнители, като започнем с Buena Vista Social Club и стигнем до Portishead, споделя Delilah в свое интервю.

 

Британската изпълнителка е родена в Париж, но в ранна детска възраст се мести в Северен Лондон. Повлияна от силни емоции, след загубата на доведения си баща, през 2002 г. написва първата си песен, с която привлича вниманието на лейбъла Atlantic Records. Тогава решава да използва името на кубинската си баба – Delilah, с което 23-годишната изпълнителка е известна и до днес.

 

През 2011 г. излиза сингълът „Time” – създаден съвместно с Chase & Status, a видеото към песента има близо 10 милиона гледания в YouTube. Eсента на същата година излиза и самостоятелната ѝ песен – „Go”, за която вече стана въпрос малко по-рано. На 30 юли 2012 г., представя дебютния си албум „From the Roots Up”, който се изкачва на 5-то място в музикалните класации на Острова.

 

На 10-ти декември феновете на Delilah ще имат шанс да чуят на живо хитове като „Time”, „Go”, „Love you so”, „Inside my love” и още много други в неповторима акустична версия.

 

Билети за концерта вече могат да бъдат закупени на цена от 50 лева.

 

Текст: Миалена Халваджийска