Публиката ще може да се срещне с "Краля на операта" на 14-и февруари

Един от най-влиятелни оперни певци на всички времена - Пласидо Доминго, идва в България на 14-и февруари следващата година. Ненадминатият тенор идва за първи път у нас. Музикалното събитие ще се проведе в зала "Арена Армеец", където ще свири и Софийската филхармония. 

 

Доминго ще пее не само емблематични арии от свои любими композитори, но и части от оперети, мюзикъли и популярни испански любовни песни.

 

Роден в Мадрид, но израснал в Мексико, Пласидо дебютира на 18 г. в "Риголето". Наричан е "Крал на операта" и има над 140 роли – повече от всеки друг тенор в историята на музиката. 

 

Доминго има 11 "Грами" и две латино "Грами". Освен това той  се е снимал в над 50 видеоклипа и четири оперни филма. Пял е на най-бляскавите световни сцени, но също така е и дирижирал нееднократно в "Ковънт Гардън", в "Метрополитън", както и в оперите във Виена и Лос Анджелис. Освен това - участието му в емблематичното трио тенори с Павароти и Карерас го нареди и в още една класация - тази за най-влиятелните хора в шоубизнеса за всички времена.