Музикантите стартират репетициите си за концерта буквално часове след пристигането си в България

Подготовката за концерта на Енио Мориконе е по-завладяваща от треска за злато. Останаха само пет дни до големия спектакъл.

 

Музикантите стартират репетициите си за концерта буквално часове след пристигането си в България. Четири дни от сутрин до вечер оркестърът и хорът на Класик ФМ заедно с италианските си колеги, усилено ще се готвят за големия концерт на 10 декември. Всички са нетърпеливи от срещата си с гениалния Маестро Мориконе и от възможността да станат част от историята на музиката. 

 

Енио Мориконе се ражда две години след рождението на звука в киното и се превръща в неговата запазена марка. Той самият не е само част от историята на седмото изкуство - той е историята на филмовата музика, а класическата музика, която създава, е директна провокация за полет на съзнанието извън ограниченията на нашата планета.

 

Маестро Мориконе е автор на истории - неговите ноти са написани върху стълбицата на човешките емоции, преживявания и най-дълбоки чувства. 

 

В "Легенда за пианиста" например мелодията пресъздава пълната гама от усещания на героя на Тим Рот, а в "Добрият, лошият и злият" музиката искри буквално от очите на персонажа на Клинт Истууд. 

 

Композициите на Маестрото "извират" от екрана и завладяват зрителя така, както много малко неща успяват в забързания ход на съвремието ни и ни сблъскват със стойността на морала.

 

Не пропускайте шанса да се доближите до един истински гений, да вдишате от атмосферата, която създава и да избягате за няколко часа от рамката на ежедневието.

 

Концертът на Енио Мориконе в София ще се състои на 10 декември, 2013г., в зала „Арена Армеец” от 20 ч.