Всички музиканти се готвят усърдно за грандиозното представяне

Още една мечта е на път да се сбъдне - едва няколко часа ни делят от концерта на Енио Мориконе в София. Всички музиканти се готвят усърдно за грандиозното представяне и организаторите споделиха една малка тайна - музиката в  репетиционната зала оставя всички случайно дочули я в захлас.

 

Италианските артисти хвалят българските - наричат ги "Bellissimi!", а нашите изпълнители им връщат жеста, като не крият възхищението от колегите си. Работата върви в синхрон и по всичко личи, че ни очаква незабравимо преживяване.

 

Подготовката за спектакъла е към своя край и началото на дългоочаквания концерт на Маестро Мориконе е точно в 20.00 часа днес. Очакваме над 9000 човека публика. Вратите на зала "Арена Армеец" ще бъдат отворени в 17.30 следобед, за да могат всички гости и публиката спокойно да заемат местата си. Не закъснявайте, вземете предвид натоварения трафик!

 

Музиката и киното са определили своята среща тази вечер и под палката на гениалния композитор техните паралелни светове ще се обединят в единна и хармонична цялост - вселената на Енио Мориконе. Събитието се провежда под патронажа на Италианското посолство и любезното съдействие на Италианския културен институт. 

 

Хорът и Оркестърът на Класик ФМ радио, както и несравнимият Теодосий Спасов, ще допринесат настроението от този спектакъл да остане за дълго време  в сърцата ни.

 

Автобусите и тролейбусите на градския транспорт, които се движат по булевард "Цариградско шосе" ще слизат под моста и ще спират на „Площад на авиацията“, по-известен като 4-ти километър (кръговият площад на пътния възел при пресичането на булевард "Цариградско шосе" с булевардите „Асен Йорданов“ и „Г. М. Димитров“), за удобство на гостите на концерта. 

 

Билетите за първия концерт на Енио Мориконе в България са на изчерпване и организаторите от „Ивент Зона“ пуснаха в продажба още два сектора от залата.