Сред тях е и 9-годишно момченце с церебрална парализа

Стотици деца у нас с тежки заболявания се нуждаят от средства за активна рехабилитация. Сред тях е и 9-годишно момченце с церебрална парализа от силистренското село Межден. За да не се чувства по-различен от останалите деца, малкият Християн трябва поне шест пъти в годината да се подлага на терапия. Родителите му обаче нямат средства за процедурите в София, където е и единствената специализирана клиника.


С Хриси ви срещнахме преди две години, когато едва правеше няколко крачки с чужда помощ. Днес, след поредната операция на крачето, момченцето дори се движи само.


С помощта на дарители, детето се подлага на 3-месечна рехабилитация, която чувствително подобрява състоянието му. В същото време Хриси и останалите деца като него се нуждаят от възстановително лечение всеки месец. У нас обаче държавата поема само три процедури по клинична пътека.


Бащата на Християн е безработен. Семейството преживява с 500 лв. на месец - заплатата на майката като личен асистент на детето и инвалидната му пенсия. Трудно успяват да осигурят средства за процедурите и разчитат единствено на милисърдието на хората.


Това e и единственото, което Хриси си пожелава през Новата година. А какъв по-голям подарък от този за едно дете от това да има истинско детство.


Банковата сметка на детето:
Прокредит банк
IBAN – BGNBG71PRCB92301031264510
Християн Тодоров


Може да се включите в кампанията „Българската Коледа” в подкрепа на нуждаещите се деца, като изпратите есемес на номер 1117.