Службите за сигурност увериха, че са взети всички необходими мерки

У нас службите за сигурност предприемат необходимите мерки във връзка със засиления пътникопоток на автогарите и летищата. Това увери главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. 

 

Ситуацията на автогарата е спокойна. Няма напрежение сред пътуващите, въпреки че предстоят два почивни дни и днес отново доста хора се отправят на път. Преди дни в някои сайтове беше разпространена информация за готвен терористичен акт в София около празниците. От ръководството на МВР обаче категорично отрекоха да има подобни данни. 

 

На този етап няма основание за тревога в България, твърдят експертите по сигурността. Специалисти прогнозират, че не е изключено в Русия да последва и трети атентат. Целта била да се всява паника сред хората.

 

От Летище София обясниха за Новините на Нова, че са взети всички мерки за сигурността на пътниците. В същото време от аерогарата в Бургас, където бяха открити нови терминали, още в неделя обясниха, че пасажерите от Русия и Израел са под специален контрол.

 

С 50% е увеличен броят на видеокамерите. Планира се автобуси и лични автомобили да паркират далеч от сградите. Предвидени са и повече униформени и цивилни полицаи.

 

Повече по темата гледайте във видеото.