Сред номинираните тази година е и класическият музикант Добринка Табакова

Режисьорката Джейн Кемпиън - единствената жена, печелила най-голямата награда на кинофестивала в Кан, ще бъде председател на журито му тази година. Директорът на фестивала Жил Жакоб нарече Кемпиън "истински майстор", покорявал журита с филми, "заснети с толкова кураж и хуманност, уловили такъв уникален свят".

 

Наградите "Грами" ще се проведат на 26-и януари в Лос Анджелис. Сред номинираните тази година е и класическият музикант Добринка Табакова. Още един повод да чакаме с нетърпение церемонията и хората, които ще се качат на голямата музикална сцена.

 

Електро поп групата "Дафт Пънк" ще направи специално изпълнение заедно със звездата Стиви Уондър на тазгодишната церемония на наградите "Грами". По информация на „Ролинг Стоун” френската група, чийто сингъл Get Lucky се превърна в един от най-големите хитове на 2013-а,  ще излезе  на сцената и с оригиналните съавтори на песента Фарел Уилямс и Найл Роджърс.

 

Дуетът, който през миналата година издаде изключително успешния албум Random Access Memories, е номиниран в общо пет категории, сред които за най-добър албум, най-добър денс и електронен албум, както и най-добро поп групово изпълнение за Get Lucky.

 

На сцената ще излязат Кендрик Ламар и Пинк. Ден по-късно звукозаписната академия организира специална вечер, посветена на групата "Бийтълс", за която Ани Ленъкс и Дейв Стюарт ще възродят отново, макар и за няколко часа, култовата група "Юритмикс".