Боклукът се намира на метри от улицата, която носи красивото име „Цветна градина”

Сметище никне пред очите на жителите на столичен квартал. Кадрите не са нито от последното кацане на Луната, нито снимачна площадка на филм за Апокалипсиса.  Мястото се намира само на няколко километра от центъра на столицата. Тук ни води зрителски сигнал

 

Боклукът се намира на метри от улицата, която носи красивото име „Цветна градина”. Това пространство според плановете на общината е зелена площ. Вместо зеленина обаче тук намираме сметище.

 

Преди повече от три години общински служители стоварват тук няколко гаражни клетки. Постепенно мястото започва да привлича различни хора – първо събирачи на метал, а по-късно и такива, които няма къде да изхвърлят сметта си.

 

Хората, които живеят в съседство с грозната гледка, вече могат да пишат жалби и със затворени очи, но все още не са дочакали решение. Пространството в непосредствена близост до улицата е собственост на общината, но всичко друго наоколо е в частни ръце. Така отговорността за стопанисването на терена е едновременно обща и ничия.

 

Както често се случва, след намесата на нашия екип, на мястото бързо се появиха служители от Чистотата. Общината даде обещание да бъде направено нещо по случая. Ние ще проверим дали това място ще изглежда по-различно в близко бъдеще.