Общността се нуждае от храни, пари за лекарства и битови сметки след обира

Хранителни продукти, пари за лекарства и битови сметки са нужни в общността на отец Иван в монтанското село Якимово. След големия обир в няколко от къщите, беше откраднато брашно, което щеше да изхранва живеещите там цял месец.

 

В общността на отец Иван в Якимово живеят близо 150 души, 60 от които деца. Голяма част от разходите в приюта през зимата, освен за храна и отопление се харчат и за медикаменти.

 

Отец Иван разказва, че за последния месец е платил близо 3 хил. лева за ток. Така не останали средства да закупи дърва и пелети, с които да изкарат до края на зимата. Скорошната кражбата на близо един тон брашно от складовете поставя под въпрос и прехраната на хората в приюта.

 

„Всичко бързо се свършва, това са много хора. Преди месец напълнихме складовете, нямахме, къде да слагаме повече и казах на дарителите, да не изпращат повече, че имаме. Но гледам, че всичко намалява и то бързо”, сподели отец Иван. За да продължи да помага, той основно се надява на дарители:

 

„Благодаря на тези хора, които помагат и пак разчитам на тях. Нека Бог им даде здраве, сили и възможности да помагат!”

 

След като тази сутрин в предаването "Събуди се" ви разказахме за кражбата, зрител на Нова ТВ се е свързал с отец Иван и е дарил един тон брашно за семействата в нужда.

 

Репортер: Биляна Борисова