Минималните температури ще са между минус 10 и минус 5 градуса

Утре валежите ще спират, но ще остане студено! В момента най-сложно е положението на североизток - в Силистра снегът е 35 сантиметра, а на места има преспи до метър. В района на Добрич и Варна се образуваха поледици.

 

В Северозападна България снежната покривка е до 25 сантиметра, като най-много е във Видин и Монтана.

 

В южните райони на страната снегът е доста по-малко, с изключение на планините - на места в Родопите натрупа над 30 сантиметра. В София наваля около 10, а в Ямбол и Бургас също имаше поледици.

 

През нощта ще остане облачно и студено. В Централна и Източна България ще продължи да вали, а в Западна ще спира. На изток заради силния северозападен вятър отново ще има виелици и навявания.

 

Утре преди обед в източните райони все още превалява и на места снегът ще достигне 40 - 50 сантиметра. По-късно снеговалежите навсякъде ще спрат, а в Западна и Централна България и облаците ще се разкъсат. Привечер вятърът на изток ще отслабне, но обстановката по пътищата ще остане усложнена.

 

Минималните температури ще са доста ниски - между минус 10 и минус 5 градуса. Максималните ще са от минус 6 до минус 1, по-високи в югозападните райони - до плюс 5 градуса.

 

В планините ще е облачно и мъгливо с превалявания преди обед в Източна Стара планина и Родопите. Снежната покривка по-високите части вече е 30, 40 сантиметра и има опасност от лавини. Температурите ще продължат да се понижават и максималната на 1 000 метра ще е минус 3 градуса, а на 2 000 - минус 6.

 

Във вторник преди обед облачността ще се разкъса, но по-късно от югозапад отново ще се увеличи. Първо в южните райони, а през нощта в цялата страна ще завали дъжд и сняг. В сряда почти навсякъде ще вали сняг, в южните и източните райони и дъжд. Вятърът ще се усили, а температурите в Северна България ще останат ниски. В четвъртък валежите ще спрат. В петък и събота ще има значителна облачност и на места в Дунавската равнина и по морето ще превалява сняг.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg

 

Актуалната пътна и атмосферна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg