Няколко шествия са предвидени в столицата за Националния празник

Няколко шествия са предвидени в столицата за трети март. По улиците ще излязат футболни фенове и привърженици на партия „Атака”. От „Ранобудните студенти” призоваха никой да не се включва в честванията в столицата.

 

В 11:00 часа, пред паметника „Левски”, футболни фенове ще отдадат почит към загиналите за освобождението на България.

 

Час по-късно, от НДК тръгват и привърженици на партия „Атака”. Очаква се за празника атакисти да пристигнат от цялата страна. За всички желаещи да участват в шествието във Варна например от партията са осигурили безплатен превоз, храна и вода. На догадките за напрежението, както на 19-ти февруари, когато атакисти и фенове се срещнаха на паметника на апостола, от Сдружението на футболните фенове отговориха така: „Зависи от интелигентността на партийните лидери, доколкото я има. Те да не търсят конфронтация с нас, ние не се конфронтираме с никого, ние сме за България”.

 

Паралелно с плановете на фенове и привърженици на „Атака” във видеообръщение представители на „Ранобудните студенти” призоваха хората да бойкотират празненствата по повод 3-ти март, в които ще участват управляващите.

 

Тържествата в центъра на София започват около 11:00 часа.