Нашумялата банда се присъединява към петото издание на фестивала

Метъл бандата Skillet става част от програмата на Sofia Rocks 2014. Това ще е първият концерт на американската метъл група в страната. След по-малко от четири месеца бандата, която има осем албума зад гърба си, два от които с номинация за "Грами”, и повече от 2 милиона продадени албума в САЩ, ще се появи на сцената на стадион "Академик“.

 

Българските фенове на твърдото звучене ще имат удоволствието да се запознаят с музиката на бандата, която се радва на изключителна популярност. Този факт никак не изненадва предвид постигнатите успехи. Предпоследният им албум "Awake” дебютира под номер 2 в класацията на Billboard 200 и буквално месеци след пускането си на пазара става платинен, триумфирайки наред с албума "El Camino” на мега звездите Black Keys и Babel на Mumford & Sons. Бандата спечелва място в топ 5 в класацията за "Най-продуктивна банда през 2011”, а клиповете на групата пък се радват на над 300 милиона гледания.

 

Съвсем скоро на пазара се появява и последното творение на Skillet, озаглавено "Rise”, в което всеки детайл изглежда изпипан до съвършенство, а траковете представят една цялостна и завършена концепция. Албумът носи пламенно послание и е отражение на амбициозната и опияняваща хармония, която цари в екипа. 

 

Групата ще се появи на сцената заедно с 30 Seconds To Mars, The Offspring, Mando Diao, Alcest и Osssy.