Бандата ще разтърсят зала "Фестивална" на 29 юли

След концерти в Северна и Южна Америка Dream Theater ще се завърнат в Европа като една от спирките в турнето им ще бъде в София. Кралете на прогресив метъла ще разтърсят зала "Фестивална" на 29 юли, съобщават от "София Мюзик Ентерпрайсис".

 

Dream Theater осигуряват на рок феновете едни от най-запомнящите се изпълнения на живо. В това ще се убедим и у нас на концерта им в зала "Фестивална“, част от новото супер успешно турне на великолепната петорка. То стартира в началото на тази година и промотира последния им албум, озаглавен просто "Dream Theater”.

 

Dream Theater са сред групите с най-много реализирани турнета. Осъществяват 14-месечно турне със 110 концерта в 34 държави в периода 2011-2012 г. в подкрепа на 11-ия им студиен албум "A Dramatic Turn Of Events”. След обиколка из Европа титаните на прогресив метъла ще покорят през пролетта феновете си в Северна и Южна Америка.

 

Групата е създадена през 1985 година, но с името Majesty от Джон Петручи, Джон Миунг и Майк Портной. След няколко промени в съставa тримата основатели остават заедно, а към тях се присъединяват Джеймс Лабри и Джордан Рудес. През септември 2010-а Майк Портной напуска бандата. През октомври същата година Dream Theater провеждат прослушване за нов барабанист и избират Майк Манджини да стане част от екипа им.

 

Dream Theater могат да се похвалят с над 2 милиона продадени копия само в САЩ и над 10 милиона записа и DVD-та по целия свят. Албуми като отличения със златен сертификат „Images & Words” от 1992 г. печелят на бандата от Лонг Айлънд безброй награди за техния фантастичен синтез от мелодичен заряд и виртуозно изпълнение. Dream Theater са сред 10-те “Най-добри прогресив рок банди на всички времена”, според списание Rolling Stone.