Плановете са през юни да бъдат ремонтирани части от магистрала "Тракия"

Отново ремонти в разгара на лятото. Плановете са през юни да бъдат ремонтирани части от магистрала "Тракия". Ще има ли тапи по пътя към морето ще разберем от Живко Константинов.


Веднага след завършването на виадукта на 67-ми километър ще започне ремонтът и на платното в посока Пловдив – София. От лятото започва работа и по  участъците в окаяно състояние край Пазарджик, Пловдив и веднага след излизане от София. Общата стойност на ремонтите ще е около 70 млн. лв. Единственият предивден ремонт на мигистрала „Хемус”през тази година е този при моста „Бебреш” на магистрала „Хемус".


Виадуктът на 62-рия километър на „Тракия” посока Пловдив, заради който ставаха огромни задръствания, вече не създава проблеми. 5 километра след него скоро ще бъде завършен и вторият.


От май започват ремонтите на двата виадукта в посока София, като движението ще бъде двупосочно. Така от лятото чак до края на годината пътят към морето ще бъде изключително затруднен.


При събирането на повече почивни дни от министерството обещават  пътна полиция да контролира движението, за да се чувстваме безопасно на пътя. И най-вече да следят стриктно за ограниченията за движение на тировете.


От юни, ако тръжните процедури са завършили успешно, започва и рехабилитацията на „Тракия” в три участъка. При Пазарджик, край Пловдив и четирите километра от 6 до 10, след изхода на София. Очаква се да са готови догодина. Магистрала „Хемус” обаче не е предвидена за ремонт и няма да бъде затваряна.


Единственото свършено по нея ще бъде мостът Бъбреш, който ще бъде завършен до края на 2014-та. Относно срокът на годност на ремонтите. В средата на април ще стане ясно колко пари са спестени от зимното почистване и за какво ще бъдат използвани те.     


Основни пътни артерии ще бъдат запушени за ремонт и в София през следващите няколко месеца.


В момента върви реконструкцията на трамвайния път по булевард „България”, тя ще продължи до юни. Започва ремонт на булевард „Цариградско шосе” от четвърти километър до квартал „Младост”. Ще бъдат преасфалтирани и части от булевардите „Ботевградско шосе” и „Сливница”. Реконструкция ще има и на улица „Опълченска”, и на булевард „Никола Мушанов”.


Ремонти предстоят и на булевард „Прага”, кръстовището на Руски паметник, а продължава и реконструкцията на Лъвов мост.

 

Повече по темата гледайте във видеото.