Температурите следобед ще бъдат в интервала 17-22, по морето до 15-16 градуса

Утре у нас се очакват повече слънчеви часове. Сутринта ще е хладно с условия за слани в низините и равнините и намалена видимост край водните басейни. През деня над страната ще е слънчево. Следобед от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност, а над планините ще се образуват купести облаци, но валежи от тях са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

 

Сутринта температурите ще са от 5 до 10 градуса, а следобед ще бъдат в интервала 17-22, по морето до 15-16 градуса.

 

В планините преди обед ще е слънчево, а следобед с купести облаци, но вероятността да превали е малка. Ще духат умерени ветрове от изток-североизток. Температурите по върховете ще са положителни - от 2 до 10 градуса.

 

У нас в четвъртък ще остане предимно слънчево с купести облаци следобед над планините. В петък от изток ще се заоблачи, повече над източните и централни части на страната и там за кратко ще превали. В събота облачността ще е променлива и на много места ще вали, по-интензивно в планинските и източните райони.

 

В неделя ще е по-хладно с повече дъждове в Северна и Западна България, които вечерта ще спрат. В понеделник ще е по-топло и ще има кратки следобедни превалявания. Утре обаче ще е слънчево с максимални температури от 17 до 22 градуса.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.