Преди обед ще вали главно в Източна България, а по-късно и в останалите райони

Температурите в събота ще останат почти без промяна, но чадърите няма да са ни излишни.

 

Облачността над страната ще бъде променлива, по-значителна над централните и източните части. Преди обед ще вали главно в Източна България, а по-късно краткотрайни превалявания ще има и в останалите райони. Без валежи и с повече слънце ще бъде на северозапад, където ще е и по-топло. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад.

 

Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса. Максималните показания на термометрите ще са в доста широки граници. Край морето, където ще вали почти през целия ден, се очакват стойности до 16-17 градуса, а в районите на Видин и Сандански температурите ще достигнат до 25 градуса.

 

В планините ще е по-често облачно. До обед ще вали в Източна Стара Планина и Странджа, а по-късно превалявания се очакват и в масивите на запад. На места е възможно и да прегърми. Температурите обаче няма да са много ниски и максималните по върховете ще са от 0 до 10 градуса. Вятърът от север-северозапад ще се усили и на моменти ще достига 40-50 километра в час.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.