До обед валежите в цялата страна ще спрат

В неделя ще бъде сравнително топло и с повече слънце. Денят започва с облаци и слаби валежи на изток, които до обед ще спрат и следобед над цялата страна ще е слънчево.


По-късно на Източна България ще се развива купеста облачност и на места е възможно да превали. Над западните и централните райони ще остане предимно слънчево. Умерения северозападен вятър ще се ориентира от юг.


Температурите сутринта бяха между 8 и 13 градуса. През деня максималните ще бъдат от 22 до 27 градуса, по-ниски по морето до 19 - 20 градуса.


В планините ще е слънчево с купести облаци следобед и също ще се затопли. На 1000 метра температурата ще достигне 18 -19 градуса, а на 2000 около 9 - 10 градуса.


Утре от запад облаците ще се увеличат, но ще остане сравнително топло. Следобед в Западна България ще започнат превалявания, които през нощта срещу вторник ще обхванат цялата страна.


Във вторник и сряда ще има интензивни дъждове и гръмотевични бури. В западните и северните райони се очакват значителни валежи и са възможни градушки и наводнения. Температурите ще започнат да се понижават.


В четвъртък и петък ще остане облачно с превалявания, а захлаждането ще продължи. 

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg