На северозапад температурите ще се понижат, в Източна България ще е по-топло

В понеделник ще има повече облаци. На северозапад температурите ще се понижат, а в Източна България ще е по-топло от днес.

 

Сутринта край реките ще има мъгли и облаци по морето, които до обед ще намалеят.

 

През деня от запад облачността ще се увеличава и следобед главно в планинските райони се очакват валежи с гръмотевици, които ще продължат и през нощта срещу вторник. Възможни са градушки.

 

Южният вятър ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и отново ще се усили, особено в Дунавската равнина.

 

Минималните температури ще са между 10 и 15 градуса, а максималните от 22 до 27, по морето 20, 25.

 

В планините преди обед ще е слънчево, а следобед с валежи и гръмотевици. Ще духа умерен западен вятър, който ще се усилва с гръмотевичните бури. И по най-високите върхове се очакват положителни температури.

 

През Централна Европа с облаци и валежи се спуска хладен въздух. Студеният фронт свързан с него утре следобед и през нощта ще премине над нашата страна.

 

През следващите ще продължи да навлиза по-хладен въздух и на Балканите ще се образува циклон, който ще е причина за облаци и валежи на полуострова почти през цялата седмица.

 

Във вторник у нас ще е сравнително топло - преди обед ще има слънце, но следобед отново ще се заоблачи. В Западна България ще започнат превалявания с гръмотевици, които

 

В сряда ще обхванат цялата страна. В четвъртък ще е по-хладно с валежи и гръмотевици следобед. В петък и събота ще превалява по-слабо, но ще остане облачно и хладно с температури под 17, 18 градуса.

 

Утре обаче ще е топло с температури на места над 25 градуса.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.