Над източните и южните райони ще се развива по-сериозна облачност

Днес ще е слънчево, следобед с валежи в източните и южните райони. Сутринта над западните и централните райони е слънчево, а над източните има разкъсани облаци. В района на Кърджали видимостта е намалена.

 

Следобедните над планините в Западна България ще има купести облаци, а над източните и южните райони ще се развива по-сериозна облачност с условия превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е слаб, по морето умерен от изток. 

 

Денят започва с температури от 12 до 17 градуса, на изток - до 19. Следобед ще бъде топло с максимални от 23 до 28, по-ниски по Черноморието - 21-23 градуса.  

 

Над планините следобед ще се развиват мощни купести облаци и в Източна Стара планина, Странджа, Сакар и Родопите се очакват по-съществени валежи с гръмотевици. Максималните температури по върховете ще са от 4 до 14 градуса.

 

Утре следобед в източните райони и планините отново ще има валежи с летен характер. В неделя и понеделник преди обед ще е слънчево, но по-късно над Западна и Южна България с мощни облаци превалявания и гръмотевици.

 

Във вторник ще остане топло, дори задушно, но нестабилно. Следобед облаците ще се увеличават и в цялата страна ще превали и претърми. В сряда ще е слънчево с краткотрайни дъждове само в планинските райони. 

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.