Очакват се краткотрайни дъждове и гръмотевици, а на места отново са възможни и градушки

И утре ще бъде топло с дневни температури до 31 градуса. През нощта превалявания са възможни в западните райони, а в централните и източните валежите ще спрат.

 

Утре повече облаци ще има преди обед в Централна, а следобед над Източна България и планинските райони. Очакват се краткотрайни дъждове и гръмотевици, а на места, както днес, отново са възможни и градушки. Вятърът ще бъде слаб от запад.

 

Температурите ще бъдат с няколко градуса по-високи от обичайните за края на май. Минималните ще са от 13 до 18 градуса, а максималните - между 26 и 31.

 

По морето преди обед ще е слънчево, а по-късно ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от югоизток, а вълнението на морето ще е слабо. Температурата на въздуха ще достига 26-27 градуса, а морската вода е от 17-18 на север до 20 на юг.

 

Над планините през втората половина на деня ще се развиват мощни купести облаци, на много места с дъждове и гръмотевични бури. Максималната температура на 1000 метра ще е 20 градуса, а на 2000 – 11-12.

 

В сряда повече облаци и валежи ще има следобед в Централна и Източна България, но ще остане топло за май. В четвъртък до обед ще е слънчево. По-късно от запад облаците ще се увеличат и ще започнат валежи. В петък в западните и централните райони ще има интензивни дъждове, на места около и над 50 литра на квадратен метър. Температурите ще се понижат със 7-8 градуса. През почивните дни облачността ще е променлива с превалявания главно в източните и планинските части.  

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg