По-облачно ще е в Централна и Източна България

И днес ще бъде топло с дневни температури до 31 градуса. Преди обед по-облачно ще е в Централна, а следобед над Източна България, където се очакват и краткотрайни дъждове придружени от гръмотевици и градушки. Вятърът ще бъде слаб от запад.

 

Температурите днес ще бъдат с няколко градуса по-високи от обичайните за края на май. В 7:30 часа те са от 10 до 12 градуса във високите западни полета, до 18 - по морето. През деня ще достигат между 26 и 31. В София очакваме максимална 26.

 

По морето преди обед ще е слънчево. Около и следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен морски бриз, а вълнението на морето ще е слабо. Температурата на въздуха ще достига 26, 27 градуса, а морската вода е от 17, 18 на север до около 20 на юг.

 

Утре повече облаци и условия за валежи ще има следобед над Централна и Източна България, но ще остане топло за май. В четвъртък до обед ще е слънчево. По-късно от запад облаците ще се увеличат и ще започнат валежи от дъжд.

 

В западните и централните райони е възможно количеството на валежите да надхвърли 50 литра на квадратен метър, а температурите ще се понижат със 7, 8 градуса. През почивните дни облачността ще е променлива, а превалявания ще има главно в източните и планинските части.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg