В западните райони кода е оранжев, а в останалите жълт

В петък за цялата страна има предупреждение за проливни валежи и гръмотевични бури. В западните райони кода е оранжев, а в останалите жълт. През нощта в западната половина от страната ще вали и гърми.


Утре ще бъде дъждовно със значителни валежи на запад - до 50 литра на квадратен метър. В Източна България ще има намаления на облачността, но също дъждове, гръмотевици и градушки. По време на бурите вятърът рязко ще се усилва.


Най-ниските температури ще са от 12 до 17 градуса. През деня е хладно с максимални от 16 до 21, на изток до 23 градуса.


По морето често ще превалява и прегърмява. Температурата на морската вода е от 18 до 21 градуса. Вълнението ще бъде слабо, но ще се усили.


В планините най-много ще вали в Стара планина. Ще е ветровито, а максималните температури по върховете ще са от нула градуса на Мусала до 10 градуса на Рожен.


Не само на Балканите, но и в Централна и Източна Европа ще има валежи и гръмотевици. Над западните части от континента ще бъде предимно слънчево.


В повечето столици максималните температури ще са от 18 до 23 градуса. По-топло ще бъде по Средиземноморието и в Североизточна Европа.


В събота ще остане хладно и облачно с по-значителни валежи в североизточните и планинските райони.


В неделя преди обед облаците ще се разкъсат, но по-късно отново ще вали. В понеделник повече ще бъдат валежите в северните райони.


Във вторник и сряда, главно в Източна България и планините, пак ще има следобедни валежи и гръмотевици. Температурите ще се повишат, но ще останат малко по-ниски от обичайните за началото на юни.


Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg