Максималните температури ще бъдат от 18-20 градуса на изток - до 25-26 в крайните северозападни и югозападни райони

Продължителността на деня е 15 часа и 11 минути и слънцето ще залезе минута след 21. Луната е във фаза първа четвърт.

 

Днес в източната половина от страната ще бъде ветровито, облачно и дъждовно с очаквани валежи на места до 25-30 литра. Над Западна България ще има по-съществени намаления на облачността, но следобед и там ще превали, възможно е и да прегърми. 

 

Температурите в 7 часа са от 11 до 16 градуса. Максималните ще бъдат от 18-20 градуса на изток, до 25-26 в крайните северозападни и югозападни райони.

 

По морето ще бъде облачно и с прекъсвания ще има валежи, които следобед и привечер ще спират. Ще духа умерен северен вятър. Температурата на въздуха и водата ще са почти еднакви - около 17-20 градуса. 

 

В планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо с превалявания, по-съществени в Централна и Източна Стара планина, Родопите и Странджа. Вятърът ще е умерен и силен. На Мусала максималната температура ще е 2 градуса, на Черни връх – около 5.

 

Утре вече ще е предимно слънчево и ще се затопли. Повече облаци, превалявания и гръмотевици ще има около и следобед в Източна България и планините. 

 

В събота през по-голямата част на деня ще бъде слънчево с температури между 25 и 30 градуса. В неделя отново почти в цялата страна ще има краткотрайни, на места и интензивни валежи с гръмотевици. 

 

В понеделник и във вторник ще бъде топло, но неустойчиво със следобедни дъждове. 

 

Още за времето вижте на Sinoptik.bg.


По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.


Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.