Автобусни превозвачи негодуват срещу 500-процентното увеличение на цената за достъп до терминала

Стотици чужди туристи от Южното Черноморие трябваше да ходят пеша и под дъжда до терминалите на Летище Бургас. Автобусните фирми, които обслужват територията на летището, протестират заради 500% увеличени такси за достъп до него.

 

Вместо пред терминал „Заминаващи” автобусите с чужди туристи от Слънчев бряг разтоварваха пътниците си пред входа на летището. Заради протеста на превозвачите се наложи на израелските туристи да преминат разстоянието от автобусната спирка до терминала пеш, без да им бъдат осигурени необходимите мерки за сигурност.

 

До предупредителния протест се стигна заради увеличени цени на пропуските, които транспортните фирми трябва да плащат, за да влизат автобусите им на територията на летището. „Миналата година беше 80 лева на месец, сега е 60 лева на месец”, споделя собственикът на транспортна фирма Николай Динев.

 

От фирмата-концесионер на летището отказаха да се срещнат с медиите. За утре е насрочена нова среща с превозвачите. А те са категорични, че следващата им стъпка ще е всичките им 200 автобуса да стоварват туристите извън аерогарата.

 

Репортер: Цеца Алексова