В средата на следващата седмица ще се радваме на високи температури

В петък се очакват краткотрайни валежи в източните райони и в планините. През нощта на места в източната половина на страната слабо ще превали. Утре над страната ще има разкъсана облачност, по-значителна над Източна България.


Краткотрайни превалявания  се очакват на места по Черноморието и в планините. Ще духа слаб, а по брега на морето до умерен северозападен вятър.


Денят ще започне с температури от 11 до 16 градуса, по високите западни полета до 8,9. Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса.


Над Черноморието ще настъпи бавно подобрение на времето. Облачността ще се разкъсва, но около обяд отново ще има валежи, но по-слаби и на по-малко места. Ще остане ветровито. Температурата на водата ще е от 17 до 20 градуса.


Над планините преди обед облаците ще са разкъсани, а по-късно над Централана и Източна Стара планина, Родопите и Странджа ще превали и прегърми. По високите части ще духа силен северозападен вятър.


Над по-голямата част от Западна и Централна Европа времето ще бъде слънчево . Много слънце ще има и по Средиземноморието и над Русия. Краткотрайни превалявания  се очакват над Прибалтика, в Беларус и Украйна. На Балканите се затопля, а кратки валежи ще паднат над източните части.


Максималните температури в европейските столици ще са от 20 до 33 градуса.


У нас в събота ще се затопли още и дневните температури ще достигат почти летните 25 - 30 градуса. Преди обед ще е слънчево,а следобяд временни заоблачавания ще има  над северозиточните райони и планините.


Привечер и през нощта срещу неделя ще превали и прегърми над северните и централни части от страната. В неделя и понеделник отново ще има следобедни валежи. Възможни са и градушки.


В средата на следващата седмица ще се радваме на високи температури, много слънце, но и слаби превалявания.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg