Социалистите ще дадат оценка на свършеното от премиера Пламен Орешарски

Социалистите ще дадат оценка на свършеното от премиера Пламен Орешарски за изминалата година на решаващ пленум. Очаква се партията да определи дата за предсрочни избори. 

Още по темата

 

Членове на Националния съвет на партията вече започнаха да пристигат. Поканена е и цялата парламентарна група на "Коалиция за България”. Пленумът започва в 14.00 часа и се очаква да бъдат чути анализи и отчети. Речта на лидера на партията Сергей Станишев можете да гледате на живо по Нова телевизия, както и онлайн тук.

 

В понеделник от ръководството на БСП заявиха, че предсрочните избори трябва да бъдат възможно най-скоро, но не определиха дата за това. Темата за оставки в ръководството на партията обаче като че ли ще остане за по-нататък. 

 

Междувременно ГЕРБ изпревариха БСП с пленума си.

 

"Надяваме се, че на пленума си БСП ще може да даде два много важни отговора – точната дата за провеждане на предсрочни парламентарни избори и дали БСП е евроатлантическа партия или иска да отдалечи страната ни от ЕС”, заяви Цветан Цветанов и допълни, че предсрочните избори не трябва да са по-късно от 29 септември

 

Бившият вътрешен министър заяви още, че спирането на проекта "Южен поток" е заплаха за националната ни сигурност.