От партията заявиха, че не очакват правителството да подаде оставка през тази седмица

Противоречиви сигнали дават от БСП за датата на оставката на кабинета "Орешарски". Ръководството на червените заседава извънредно повече от четири часа преди Конслултативния съвет за национална сигурност при президента утре.

 

Социалистите не очакват след КСНС да се излезе с конкретна дата за предсрочните избори, но не изключват и изненади. Въпреки това, те обявиха, че това е първа стъпка към предсрочния вот, но самите те не посочват конкретна дата, която би била най-подходяща за БСП. Представители на партията заявиха, че не очакват правителството да подаде оставка през тази седмица.

 

„Ние продължаваме да държим на бързи парламентарни избори, които да бъдат съобразени със съответните задачи, които предстои да бъдат реализирани. Не се ангажирам с конкретна дата. 28 септември е точно толкова подходяща или неподходяща, колкото дата през октомври. Оставката на правителството е продукт на определянето на периода”, коментира Ангел Найденов.

 

Докато от БСП продължават да не посочват конкретна посока за това кога трябва да бъдат изборите, от ГЕРБ настояват те да са в края на септември, от „Атака” – в края на юли, а ДПС обясниха три плана – за края на тази година, напролет догодина и избори 2 в 1 заедно с местните през 2015 г. Утре ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание, на което ще бъде обсъдена темата за искания референдум по изборните правила.