Заради трагедията депутатите направиха опит да укротят политическия тон

Потопът във Варна стана повод и за реакции в парламента.

 

Заради трагедията депутатите направиха опит да укротят политическия тон. Те почетоха паметта на загиналите с едноминутно мълчание и не проведоха редовното си пленарно заседание.

 

Еднакво ме възмути и нашият кмет, и Орешарски, и останалите недоразумения”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Сигурно има слабости от страна на всички. Кметът е млад, емоционален, трупове вижда за първи път”, коментира Борисов. 

 

Всеки опит за политическа спекулация на гърба на човешката трагедия в момента би бил пагубен. Оценки за действията, на която и да е институция, не е коректно да даваме сега. Апелираме към смиреност и хладнокръвие, има загинали хора”, заяви Атанас Мерджанов от „Коалиция за България”.

 

Не биваше да се случва това политиканстване. Както кметът, така и държавата, природните действия не зависят от нито една политическа сила, нито от това кой управлява”, заяви Алиосман Имамов от ДПС.

 

„Това е непредумишлено убийство, по непредпазливост, тъй като общината не е премахнала незаконните постройки на циганите”, заяви Волен Сидеров.