Хората в града се оплакват, че от години водата в чешмите не става не само за пиене, но и за миене

Черна вода трови хората в Симеоновград. За това сигнализираха многократно зрители на Нова телевизия в рубриката "Моята новина”. Хората в града се оплакват, че от години водата в чешмите не става не само за пиене, но и за миене.
  

Вече години наред от чешмите в града край Марица тече вода с огромно съдържание на манган. Недка Караиванова отдавна е престанала да ползва водата от чешмата за друго, освен за поливане на цветята в двора си.

 

В същото положение е и бизнесът в града. В кафенето на Ваня Георгиева ежедневно се зареждат туби с вода, с която се работи. Същевременно водата в Симеоновград е сред най-скъпите в страната. Кубикът струва почти 2,50 лева

 

Местната власт многократно е изпращала писма до всички държавни институции с искане за взимане на отношение към проблема, защото не могат да се справят сами.

 

От ВиК отказаха да застанат пред камерата на Нова телевизия, а управителката на клона в Симеоновград нареди на шофьора си да не спира колата, след като видя екипа. Все пак от дружеството обясниха, че се подготвя процедура за проектиране на пречиствателна станция в града. 

 

Дотогава обаче хората в Симеоновград ще продължат да са в унисон с поговорката – "Вода гази, жаден ходи”.

 

Продължавайте да пращате сигнали в "Моята новина".

 

Репортер: Димитър Иванов