Народните представители трябва да обсъдят актуализацията в бюджета на НЗОК

Парламентът все пак ще започне работа днес. В НС има кворум, след като депутати от ГЕРБ, БСП и ДПС се регистрираха в пленарната зала. Очаква се народните представители да започнат работа по дневния ред. Той беше приет при единственото непровалено заседание миналата седмица. 

 

 

Условието на ГЕРБ да влязат в залата беше да се прекрои бюджетът за здраве. След вчерашните спешни консултации стана ясно, че все пак актуализация на бюджета на Здравната каса ще има. Така на практика няма причина опозицията да отсъства от пленарната зала.

 

Едни от най-важните законопроекти, които трябва да приемат те, са Законът за защита на конкуренцията, на който президентът Росен Плевнелиев наложи вето, промени в Наказателния кодекс, Законът за професионалното образование и за автомобилните превози.

 

Най-важното решение, което предстои да бъде взето, е кога ще се случи актуализацията на бюджета на НЗОК. Всички партии, които днес са в залата, се обявиха „за” такъв ремонт. Според Мая Манолова това може да се случи най-рано през следващата седмица. От „Атака” продължават да бойкотират заседанията.