Вместо да агитират, политиците ще помагат на бедстващите семейства, съобщава „Стандарт”

Кандидатите за депутати нагазват в калта, съобщава „Стандарт”. Вместо да агитират с костюми и вратовръзки, те ще сложат ботуши и ще хванат лопатите. Политиците ще помагат на стотиците семейства, останали без дом и покъщнина заради пороите. 

 

В понеделник лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на всички 470 кандидати от листите на партията да спират кампанията и да заминават в наводнените райони. От БСП също подкрепиха инициативата. Но припомниха как още преди месец социалистите са организирали акция по почистването на наводнена Мизия. Червените кандидат-депутати вече дариха на училищата в потопения град парите за откриване на кампанията. От ДПС най-активна е младежката структура, която помага в Силистренско. Николай Бареков и хората му пък занесоха консерви, одеяла, хляб и вода в село Странско.

 

Миков си купи чувал с картофи и обеща да защитава труда на хората, съобщава „24 часа”. 

 

Чувал с картофи си купи символично соцлидерът Михаил Миков от кмета на Велинград Иван Лебанов.

 

Сделката се състоя по време на традиционния събор на Юндола в неделя, а посланието към лидера на БСП бе „да пази цената на картофите и да защитава труда на хората”. Миков пък пожела на местните да продадат безпроблемно продукцията си и да осъзнават своите интереси и кой ги представлява автентично. БСП търси това доверие, каза той.

 

Повече от печата гледайте във видеото!