Причина за инцидента станали 50 стотинки – толкова струва билетът за буферния паркинг

Кандидат-депутат вдигна шумен скандал тази сутрин в една от столичните метростанции. Причина за скандала станали 50 стотинки – толкова струва билетът за буферния паркинг към метрото.

 

По неофициална информация Николай Апостолов от партия "Общество за нова България" е употребил алкохол и е бил агресивен и към очевидците в метрото. След като охранителите го завели в стаята на полицията, той изтръгнал дръжката на вратата, защото искал да си ходи.  

 

57-годишният мъж от Сливен е задържан временно от полицията, въпреки имунитета му като кандидат-депутат. Анонимни очевидци разказаха за инцидента. 

 

През целия ден обаче Апостолов не бе открит за коментар по темата. Той е кандидат за депутат в предстоящите избори от Движение за независима България, което е в коалиция с партията „Общество за нова България”. Лидерът на партията се разграничи от постъпката на Апостолов.  

 

"Разбра се, че се разграничаваме, всеки нормален човек би се разграничил, надявам се и нашите партньори от „Независима България” да се разграничат. Смятам, че такъв тип постъпка не подхожда на човек на неговата възраст, въобще не подхожда на нито един нормално мислещ и интелигентен човек. Още повече когато ти си кандидат за народен представител и даваш пример и съответно очакваш народа да те избере”, коментира Агоп Каспарян.

 

Законово няма как той да бъде наказан за постъпката си от лидерите на партията. 

 

Николай Апостолов е в политиката още от 90-те години на миналия век, когато е бил депутат от СДС. През 2004 г. пък е посланик в Германия, където също е задържан от германската полиция заради превишена скорост и отново съмнения за шофиране в нетрезво състояние. Тогава той стана известен с това, че нарече публично външния министър на Германия Йошка Фишер "Йошката". Името му беше замесено и в скандала с боядисването на Паметника на съветската армия.