Има две жалби за нарушения, но към момента изглеждат безобидни

Изборният ден в Кърджали продължава да протича спокойно. До момента отсъства изборен ентусиазъм. Към 10.00 часа избирателната активност е 6%. Следващите данни се очакват в 13.30 часа.

 

Има две жалби за нарушения, но към момента изглеждат безобидни. Едната е, че е създаден известен хаос по списъците, с които членовете на СИК трябва да намерят местата си, за да започнат успешно изборния ден. Втората жалба е, че застъпник на една от политическите сили си е позволявал да надзърта неправомерно в бюлетините на гласуващите.

 

Въпреки видимото спокойствие обаче, днешният ден в Кърджали предложи и любопитни моменти. Например в кирковското село Дрангово се организира раздаване на месо по повод празника Курбан байрам. Организира го районното мюфтийство в Смолян, като припомни, че това е традиция, която винаги се спазва по отношение на този празник. 

 

От друга страна, от районното мюфтийство признаха, че има и политически сили, които са участвали в това дарение, което ще отиде при най-бедните избиратели от района.

 

На автогарата в Кърджали също цари спокойствие. Няма вълна от гласоподаватели от Турция.