135 пъстроцветни балона полетяха към небето, пуснати от ръцете на децата

На централния площад в Стара Загора започна празникът на града и честването на 135-ата годишнина от началото на възстановяването му след опожаряването по време на Руско-турската война. Празникът започна с тържествена литургия и издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България. 

 

135 пъстроцветни балона полетяха към небето, пуснати от ръцете на децата, съобщиха от общината.

 

Кметът на града Живко Тодоров отправи поздрав към старозагорци и акцентира на надеждите, които хилядолетният град възлага на младите си хора. Той връчи символичния ключ на града на новоизбрания кмет на Млада Загора – ученика от Професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов" Диян Ганев. По традиция от 18 години насам за един ден Стара Загора ще се управлява от „млад кмет”.

 

По традиция на този ден Стара Загора удостоява заслужилите си граждани. Официалните лица и гражданите окичиха с венци и цветя паметника в парк "Пети октомври" и символичния камък за възстановяването на града. 

 

Заради съвпадението на празника на Стара Загора с провеждането на изборите за народни представители в днешния ден, тази година не се проведе празнично шествие и празничен концерт с илюминации.