По думите му избирателят е поставил трудна задача за решаване

„Избирателят постави много трудна задача за решаване. Всички партийни лидери започват следващата изборна кампания. Отговорността върху Борисов ще бъде изключително тежка. Ако не поеме отговорността губи, ако я поеме пак губи. След като избирателят даде такава сложна задача, те не са готови да излъчат отговорно управление. Според мен ще се готвим за избори през март”. Това каза бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

 

„Хората нямат желание за избори. Абсурдно е да излязат след два – три месеца. Най-вероятно ще има кабинет. Хората всъщност не искаха никаква избори, те очакват, че ще бъде така – сложно”, коментира Татяна Буруджиева от БСП.

 

Според математика Михаил Константинов новият кабинет трябва да сложи хоризонт – 2006 – избори за парламент, избори за президент. „ДПС знаят много добре, че този път мандат не трябва да поемат”, допълни той. 

 

Евгений Дайнов изтълкува, че „БСП ни казаха, че трябва да останат в опозиция, но доколко ще е силен гласът на разума утре, не се знае. Обичайното е по-скоро да започнеш да се вслушваш в страхове, щения”.