13/13 се оказва печелившата комбинация за учителката по биология Ана Баракова

Феноменът 15/15 се повтаря - този път в няколко партии. Една учителка по биология, с фаталния си номер 13, е на път да влезе в парламента.

 

13/13 се оказва печелившата комбинация за учителката по биология Ана Баракова. От неизбираемото 13-то място, тя се изкачва до второто място в листата на „България без цензура” в Пловдив.  

 

Лидерът на партията Николай Бареков е избран за депутат именно от Пловдив. Ако обаче стегне куфарите за европарламента, учителката има реален шанс да попадне в парламента.  

 

И ако за учителката по биология голямата подкрепа може и да е въпрос на късмет, то във Велико Търново левите избиратели посочиха като абсолютен свой любимец Весела Лечева, без номерът й в бюлетината да съвпада с този на партията. 

 

Доверието към конкретен политик в София обаче остава излъгано за Грета и майка й. Двете са посочили конкретен политик от дясна листа, но преференцията им не е отчетена в изборния протокол. От протокола ясно се вижда, че всички преференции за кандидатите на „Реформаторския блок” са поправени на 0. 

 

От ЦИК повдигат рамене по казуса с обяснението, че по протоколите може да се драска и поправя. До проверка бюлетина по бюлетина можело да се стигне само по искане на партия или кандидат, но не и на избирател.  

 

Повече по темата гледайте във видеото.