Другата главна роля във филма е на българската актриса Деси Тенекеджиева

 

Легендата Жерар Депардийо стана звезда в българско село. Той отиде в Калояново за снимките на най-новия си филм “Пътуването“.  

 

Действието на филма се развива на местните гробища. Жерар играе главната роля- на самотника Ваня. Той свири с цигулката си на входа на гробището до две възрастни жени, продаващи цветя. Така Ваня препечалва малко пари за себе си и своя приятел- прасето. Тук се запознава с пазача на гробището Сандокан – в ролята - италианският актьор  Марко Дистефано.

 

„Да се играе с Жерар Депардийо, звездата на световното кино, е невероятно. Във филма той е много по-възрастен и разказва за смисъла на живота, да останеш сам и да намериш истинското приятелство в лицето на едно прасе”, разказа италианският актьор. 

 

Другата главна роля във филма е поверена на българската актриса Деси Тенекеджиева.  „Играя Нора, която е снаха на героя на Жерар Депардийо и всъщност филмът разказва за семейството му”, обясни тя. Във филма Жерар бяга от близките си с български трабант, защото те искат да заколят приятеля му- прасето. В Калояново местните хората се вълнуват не от  сценария на филма, а от самия актьор.

 

Местните жители посрещнаха филмовата звезда с домашна питка, българска туршия и червено вино. А кметът на Калояново приготви за символичен подарък за кинозвездата, икона на Св. Кирил и Методий, един луксозен албум от директора на Археологическия музей и две бутилки червено вино от района.

 

Френската кино звезда е отседнала в  хотел в Пловдив. Ще остане там две седмици, докато продължат снимките. Първото нещо, което направил Жерар Депардийо било да посети кухнята на хотела. „Желанието му бе прясна риба първата вечер. Той е гастроном и се включи в работния процес. Той директно си опитваше храната от тавата, от тиганите”, разказа Иван Божков, главният готвач на хотела. 

 

Репортер: Благой Бекриев