Дървото е със специален дизайн, а украсата му е изцяло със светодиоди

Коледната елха беше запалена тържествено тази вечер в Русе. 13-метровото изкуствено дърво е със специален дизайн, а украсата му е изцяло със светодиоди, съобщи БГНЕС. 

 

Елхата беше поръчана в навечерието на миналата Коледа, но тъй като не пристигна навреме, за първи път светна едва на Нова година. Това е първото й официално представяне като коледно дърво за русенци.

 

Въпреки дъжда, много хора бяха дошли на площада пред общината, за да присъстват на празничното събитие. Преди да светнат лампичките, публиката се наслади на изпълненията на млади русенски таланти. С техния концерт беше поставено и началото на Коледно-новогодишния фестивал, който ще радва русенци през целия декември. Специални гости бяха музикантите от група "Вакали", които направиха ефектно шоу с барабани и пироефекти. 

 

Традиционно елхата бе запалена от кмета на Русе Пламен Стоилов, който поздрави русенци с предстоящите празници. Заедно с него на сцената беше и дядо Коледа, който пристигна на площада под звуците на Духовия оркестър и в компанията на група мажоретки. Светването на елхата беше съпроводено и със заря.