Бандата идва за концерт в София на 12 декември

Още по темата

Американското трио Boyz II Men идва за концерт в зала 1 на НДК на 12 декември. Няколко дни преди голямото шоу музикантите приеха наш екип в Лондон. Николай Василковски се срещна с тях за единственото им интервю пред българска медия. 

 

Какво да очакваме от вас в София. Ще има ли изненади?

ШОН СТОКМАН: Да, ще има. И то хубави. Това ще ни е първо гостуване в София. Много пъти сме планирали да дойдем, но са се случвали разни неща и не сме могли. Сега обаче сме развълнувани. Искаме да направим едно добро шоу. Най-вече защото формално за първи път ще се срещнем очи в очи с нашите български фенове. Това, само по себе си, поражда една силна положителна енергия както за нас, така и за феновете. Въпреки че имаме сетлист с песни, винаги оставяме място и за импровизации. Разбира се, ще почувстваме какво искат хората и ще направим неща, за които не сме мислили предварително.

 

Представяте новия си албум “Collide". Няколко думи за него?

УЕЙНИЯ МОРИС: “Collide” всъщност е най-лесният албум в нашата кариера. Нашият лейбъл включи в албума песни, които бяха потенциални хитове. Така събрахме албума. Разработихме песните, постепенно се влюбихме в мелодиите, добавихме всичко онова, което е характерно за нашата група. Получи се компилация от песни, които иначе не бяха предназначени за един и същ албум. Но ние ги обединихме в едно цяло. Парчетата може би не са типичните "Boyz II Men” песни. Имам предвид всичко - звучене, текст, цялостно усещане. Но точно това искахме да направим и го направихме.

 

Какво ви вдъхновява, когато правите музиката си? Любовта, за която често пеете?

НЕЙТЪН МОРИС: Разбира се, но винаги нещата зависят от конкретните обстоятелства. През по-голямата част от нашата кариера музата е била любовта, но колкото повече остаряваш, събираш знания, опит, преживявания. Мислиш за нещата по различен начин, гледаш на света по различен начин. Всеки ден може да бъде вдъхновение за нова песен. Та всичко зависи от теб, какво те е развълнувало през деня, как би му поставил правилният текст и подходящата мелодия.

 

 

Над 20 години на сцената. Това много ли е или е недостатъчно?

ШОН СТОКМАН: Как да ви кажа? Прекалено много от едно нещо не е хубаво. Мисля, че при нас успяваме да запазим правилния баланс. Имали сме периоди, в които сме пяли активно, периоди на затишие. Сега вече сме на етап в кариерата, когато правим точно толкова, колкото е достатъчно, за да не отегчаваме феновете си. И това ни прави щастливи и благодарни. 22 години са прекалено много за голяма част от артистите. Така че сме благодарни, благодарни сме и на нашите фенове в София, които ни очакват и които никога не са ни виждали на живо. Отсега мога да обещая, че няма да ги разочароваме и ще дадем 100 процента от себе си.

 

Чувствате ли се ветерани в музиката?

УЕЙНИЯ МОРИС: В известен смисъл да. Все пак много от нашите съвременници музиканти, с които сме стартирали, вече не са на сцената. Ако те бяха тук, щяха да се считат за ветерани. 22 години са много време. А ние успяваме все още пълноценно да творим. И това, което правим, се харесва. Доказателството е, че отново напълнихме залата за концерта си в Лондон.

 

Вие сте идоли за много други музиканти. Кои са вашите музикални идоли?

ШОН СТОКМАН: О, да, разбира се. На първо място “Ню Едишън”. Групата “Гай”, “Бейбифейс”, Принс, Майкъл Джаксън, Марвин Гей. Слушаме музиката, която обичаме. Ако нещо ни допадне, няма значение дали това е някакво дрънкане на банджо или каквото и да е. Ако е хубаво, значи е хубаво и толкова. Между другото така изглежда и нашият албум “Collide”. Той е просто амалгама от нашите чувства, без цензура в музикално отношение. Ако ни вземеш айпода и видиш какво слушаме, ще се изненадаш. Не сме отдадени само на RNB-то, слушаме и харесваме всичко.