И още - вечеря на свещи със Сашо Диков

Мария Калас казва: „Когато Райна Кабаиванска се появи на сцената, всичко останало губи значение – декори, хореография, музика. Тя е олицетворение на самата опера“.

 

Вдъхновената от Калас Кабаиванска тръгва по нейния път и стига до световните оперни сцени, където публиката дълго я аплодира на крака, големите театри се надпреварват да я ангажират, велики диригенти и режисьори я искат за главните роли в оперните си спектакли.

 

Един от най-красивите гласове на 20 век Райна Кабаиванска е на корица на сп. EVA през декември. Екип на списанието прекара три дни с оперната певица в Модена, Италия и направи специален репортаж, интервю и ексклузивни снимки от дома на Ла Дивина, Божествената, както я наричат някои издания в Страната на ботуша. Четете в декемврийския брой на EVA неизвестни факти от живота на Маестра, както с обич се обръщат към нея последователите и учениците й. И научете повече за любовта и мъжете в него, за дъщеря й, която трудно приема славата на майка си, за близките срещи с драмите на Мария Калас, Херберт фон Караян, Лучано Павароти, за онези странни приумици на Съдбата, които водят по неведоми пътища живота на тази изключителна жена. Въпреки че наближава 80-годишният й юбилей, който ще бъде тържествено отбелязан и в София, EVA видя Райна като момиче, пълно с бликаща енергия, която раздава щедро, с прекрасна усмивка и аура на изключителна жена.

 

Вечеря на свещи със Сашо Диков

 

Боледува ли за Аня Пенчева? Защо му броят непрекъснато постиженията на женския фронт? Дали след 50 са най-хубавите мъжки години? Кой му купува дрехите и обувките? Какви са отношенията му с алкохола? Докога ще бъде стажант-батман? Ходи ли по нощни клубове? Влюбва ли се и защо не иска да се обвързва сериозно? Защо се определя като голямо дърво? Опитвали ли са се да го купят? Налагало ли му се е да доказва мъжкото у себе си в леглото? Телевизионният водещ в откровен разговор на порция луканка и пастърма, плато със сирена и чаша червено вино - българско, след като не си намери „неговото“ в листата със 150 вина на ресторанта, поставяме Сашо Диков в необичайната роля да отговаря, вместо да пита, да се отбранява, вместо да напада.