Любо, Заки и Дони с общо изпълнение на Бъдни вечер

След снощните елиминации, на които отпадна Траян, финалистите в X Factor продължават към следващото предизвикателство. Още от утре те започват усилена подготовка за големия коледен концерт, който зрителите на Нова ще видят на Бъдни вечер, 24 декември, от 20.00 ч. Той ще предложи множество изненади, сред които общо изпълнение на менторите Любо и Заки и музикалния продуцент Дони, изпълнение на вокалните педагози, както и дебютният дует на Богомил и Ана Мария. Концертът няма да има състезателен характер, а ще бъде истински коледен подарък, който талантите и екипът на шоуто ще направят за българските зрители. 

 

Големите състезателни концерти обаче ще се завърнат с пълна сила през януари, когато X Factor ще навлезе в своята още по-решителна и оспорвана фаза.
 


Такава абсурдна изненада не съм очаквал”, тези думи на Заки най-категорично илюстрираха изумлението на журито от зрителския вот, който вчера вечер изпрати на елиминация Траян и Михаела. Момичето, в което самият Джеймс Артър откри истинска поп звезда, се изправи в музикална битка срещу един от най-вълнуващите и характерни гласове в шоуто. Траян заложи на „Мой свят“ на група Сленг, а  Think на Арета Франклин бе тайното оръжие на Михаела. 

 

„Ако има двама души, които не заслужават да са тук сега, това сте вие”, коментира Саня. Своето вълнение и недоумение не скри и Мария Илиева, която изрази опасението си, че ако „продължаваме така, няма да видим истински гласове на финала”, заради което призова зрителите да гласуват и да подкрепят своите фаворити. След като всяка една от тях подкрепи своя финалист, решаваща дума имаха Заки и Любо. С думите „В моето съзнание вие бяхте финалисти”, Заки изрази възхищението си пред таланта и на двамата, но въпреки това подкрепи Михаела.

 

Макар да имаше възможността да преобърне вота и да даде решаващата дума на зрителите, Любо предопредели съдбата на двамата финалисти с думите: “Михаела тази вечер ти гореше повече от всякога на сцената и ще продължиш да пееш в X Factor“. 

 

Така след изключително драматично съревнование Траян напусна шоуто.

 

Искам преди всичко да благодаря на моето семейство. На второ място благодаря на Мария и екипа, с който работихме заедно. Обичайте се и правете музика!“, пожела той при сбогуването си с публиката.