На гости у човека-музей и уникалната му антикварна колекция

 

Чакалнята за светло бъдеще е в приземния етаж в дома на Вълчо Йорданов. Тя е уютна и отрупана с много вещи. Вълчо често посреща гости тук. Всички посетители са добре дошъл, а входът е безплатен. И докато чакат светлото бъдеще заедно с Вълчо, те могат да разгледат предмети от близкото минало. Сред тях са и няколко камъчета от съборената Берлинска стена на 10 ноември 1989 година, когато Вълчо бил на гости в Берлин. 

 

В минимузея на Вълчо могат да се видят битови вещи и предмети от миналото столетие, както и такива от 19 век. Старите часовници са над 90 на брой. През годините те отмервали времето до чаканите по-добри дни. Гостоприемният домакин е посрещал тук и малчугани. За тях най-интересна се оказала газената лампа.

 

Къщата на Вълчо е интересна и отвън. Върху остъклените тераси гордо висят портретите на Рейгън и Горбачов. На фасадата просяк е протегнал празна ръка между флаговете на България и Евпорейския съюз. Символиката тук била, че макар и в европейското семейство, българинът си остава все толкова беден.