Руснаците ще започнат да продават имотите си в България, смята Влад Николов

 

След срива на рублата и проблемите с руската икономика се очаква да продължи и спадът в търсенето на ваканционни имоти в България от страна на руснаците. 

 

Брокерите обаче са спокойни за състоянието на пазара на недвижими имоти у нас, с руско участие. Според експертите това е така, защото стабилността на българския пазар дава сигурност на руските граждани за техните спестявания като се има предвид срива на рублата спрямо еврото. 

 

Не така обаче мислят руските граждани, които са се установили  у нас. Те смятат, че срива на рублата ще повлече надолу и пазарът на имоти особено в частта „инвестиция”.  „Руснаците ще започнат да продават имотите си в България. Тези пари, които те са инвестирали вчера, примерно 50 000 евро, днес в Русия това са в пъти повече. И хората ще искат да имат пари в наличност”, коментира Влад Николов.

 

Икономическата криза едва ли ще се отрази на цените на апартаментите у нас, смятат представители от бранша. По думите им на пазара в момента няма новопостроени качествени жилища и затова скокът в цените от януари до момента е с около 6-8 %. Според експертите първите признаци на това, в каква посока пазара на недвижими имоти у нас ще бъдат ясни веднага след коледните и новогодишни празници,т.е. в началото на 2015 година.