Обвинение има и срещу жената, с която той живее на семейни начала

Прокуратура в Русе внесе обвинителния акт срещу 38-годишния Пламен Петров, който преби до смърт 7-годишната си дъщеря Пламена навръх Великден през 2014 година, предаде БГНЕС.

 

Обвинение има и срещу жената, с която Петров живее на семейни начала, тъй като не се е намесила да предотврати престъплението.

 

Пламен Петров е обвинен в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост на малолетно лице, което се е намирало в безпомощно състояние. 33-годишната му приятелка е обвинена за това, че при непосредствената опасност за живота на детето не ѝ се притекла на помощ.

 

Пламен Петров уби първокласничката Пламена на 21 април 2014 г. след скандал, тъй като детето не се подчинило на негово разпореждане. Това е станало в присъствието на по-малката му дъщеря Десислава, която тогава е била на 4 години. Социалните служби незабавно изведоха детето и то бе настанено в приемно семейство.

 

Рождената майка на двете сестрички живее в Павликени, а след развода те са били присъдени на бащата. Майката декларира на няколко пъти, че ще иска да си вземе другата дъщеря, но така и не се стигна до реални постъпки.

 

За убийството на Пламена бащата може да получи от 10 до 20 години затвор, а приятелката му – пробация или глоба.