Само днес пред съда ще бъдат изслушани 12 вещи лица и 12 свидетели

 

Започва делото за убийството на 8-годишната Александра от Поморие, която в началото на април миналата година изчезна след училище. По-късно детето беше открито мъртво. Пред съда застава Атанаска Георгиева, обвинена, че е убила момиченцето по особено жесток начин. По време на досъдебното производство тя се опита да прехвърли вината за убийството на несъществуващ мъж. 

Още по темата

 

Съдебният процес ще се гледа в четири поредни дни от Окръжния съд в Бургас, а пред него ще застанат общо 78 свидетели и вещи лица, които трябва да докажат вината на Атанаска Георгиева. Само днес пред съда ще бъдат изслушани 12 вещи лица, изготвили 16 съдебни експертизи, и 12 свидетели.
 

В деня на изчезването си малката Алекс отишла на гости в дома на Атанаска. Жената живеела под наем в апартамент на таванското помещение на същия вход. Подсъдимата била раздразнена от самочувствието на Александра. Чашата преляла, когато момиченцето видяло снимки на децата на Атанаска, които живеят при съпруга ѝ. След като разбрало кои са, момичето ги определило като грозни. Жената решила да умъртви Алекс, като увила главата й в полиетиленови торбички и ги залепила с тиксо.

 

Преди процеса семейството на Алекс изрази надежда да се разкрие истината дали само Атанаска е извършител на престъплението. Тя обаче отрича да е извършила жестокото деяние.

 

Близките на подсъдимата все още поддържат версията, че мъж е извършил убийството на момиченцето. Версията бе проверявана в хода на разследването.

 

"Нямаме данни и доказателства за други замесени лица”, коментира прокурорът Димо Маджаров. 

 

Семейството на Александра настоява за най-тежкото наказание – лишаване от свобода без замяна. В следващите три дни съдът ще трябва да разпита още 54 свидетели.