Голямата актриса стана на 93 години

 

Голямата актриса Стоянка Мутафова стана на 93 години, но не спира да играе и да радва публиката. Снощи тя посрещна рождения си ден отново на сцената на любимия си „Сатиричен театър”, този път в спектакъла „Скакалци”.

 

От театъра бяха подготвили изненада за рожденичката, а да ѝ се поклонят дойдоха и много политици, сред които президентът Росен Плевнелиев. Навръх рождения си ден Мутафова посрещна екип на Нова телевизия в дома си.

 

Домът на актрисата е затрупан с големи букети цветя от сутринта. Последните три дни Стоянка Мутафова играе всяка вечер. Предишната се е прибрала късно от Пловдив, където излиза на сцената с емблематичната си роля на 100-годишна жена в „Столетие мое”. Голямата актриса казва, че отвреме навреме ѝ дотежава любовта на публиката.

 

На видно място в дома на Стоянка Мутафова са снимките на голямата ѝ любов - актьорът Нейчо Попов, отишъл си от този свят преди 40 години. Дъщерята на актрисата Мария Грубешлиева-Муки признава, че не се живее лесно с „Госпожа Стихийно бедствие”.

 

От върха на своите 93 години голямата актриса има пожелание към българите.

 

"Да не ламтят много за богатства и пари. Да мислят повече духовно да се развиват, отколкото материално. Според мен ние живеем в едно време, в което мисълта на хората е заета с второто - това, което аз отричам”, смята Мутафова.

 

Според нея това е преходен период и е оптимистка, че България ще се оправи.