Екип на Нова засече Георги Сапунджиев в София, малко преди спортно заседание

Шофьорът, който прегази дете в пешеходната зона на Стара Загора, продължава да кара кола. Рада Богданова и Станислав Илиев го засякоха пред зала „Арена Армеец” в София, където той пристигна за състезание по стрелба с лък.


След като прегази Паоло, Георги Сапунджиев е лишен от шофьорски права за 5 години от окръжния съд. За да влезе в сила, забраната първо трябва да се потвърди от всички инстанции. Дотогава, остават въпроси, на които Сапунджиев отказа да отговори днес.


„Не искам да давам интервюта, махнете се от мен, ако обичате”, каза Сапунджиев на екипа ни.
Съгласиха се да коментират останалите състезатели по стрелба с лък.


„Мисля, че много злобно се отнасят към него и го правят много черен, а като човек мисля, че не е такъв. Трагедията си е трагедия, наистина, но не мога да кажа, че е убиец, както го казват”, на мнение е Виктор Петров.


„Нашият спорт как да кажа, създава едни сериозни добродетели и няма как човек който гори в спорта да бъде лош човек”, смята Йордан Джамбазов.


„Никой не го защитава, но на всеки може да се случи, никой не е застрахован от такова нещо. Аз съчувствам изцяло на семейството. Поставяйки се на мястото пък на Жоро за мен е как да кажа, пречупен и съвсем друг”, разказа Ивайло Иванов.


Според шофьорската му книжка, сега зад волана не е друг човек - Георги Сапунджиев е. Има право да кара. И той кара. Друга кола, в другия си живот.


Повече по темата гледайте във видеото.