Трима охранители са задържани заради смъртта на 52-годишен мъж

 

Трима охранители са задържани по обвинение, че са пребили до смърт 52-годишен мъж в търговски център във Варна.

 

Още в събота от администрацията на МОЛ-а съобщиха, че на територията на търговския център е намерено тялото на мъж, който е починал от естествена смърт. Днес обаче става ясно, че трима охранители са задържани по обвинение, че са пребили мъжа до смърт.„В последствие разбрахме от медиите, че става дума за саморазправа и посегателство върху човешки живот“, обясни изпълнителният директор на търговския център Иво Генов. 

Още по темата

 

Служителите в един от магазините в мола са последните видели жив 52-годишния мъж, за който се говори, че е бил болен от шизофрения. Той идвал често в МОЛ-а, но никога не е създавал проблеми. „Той криволечеше наляво-надясно. Всички си мислиха, че е пиян, но всъщност не е бил. Имаше наранявания по главата, имаше кръв“, разказа Любомир, който работи в търговския център.

 

Според ръководството на търговския център до момента не е имало проблеми с охранителите. Те са си вършили  добре и дискретно работата. Записите от камерите в МОЛ-а са иззети от полицията."Това е частна охранителна компания, с която ние имаме договор от две години и половина”, разказа Иво Генов.

 

Охранителите Красимир, Ангел и Цветан са на възраст от 20 до 25 години. Повдигнати са им обвинения за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Задържани са за 72 часа.

 

Репортер: Нивелина Няголова